يتم التشغيل بواسطة Blogger.
RSS

Grand Danois

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Racen er venlig, kærlig og hengiven over for familien, især børnene



Grand Danois er ifølge racens standard hunderacernes Apollo. Dette er ikke uden grund, for med sit imponerende og ædle helhedsindtryk kombineret med et herligt væsen er der bestemt noget "guddommeligt" over denne dejlige race.
Racen betragtes herhjemme såvel som i store dele af resten af verden som en national, dansk race, men officielt figurerer Tyskland som racens hjemland.

Skulderhøjden er for hanner mindst 80 cm, og for tæver mindst 72 cm., men gennemsnitshøjden er i dag noget højere. Racen deler sammen med Irsk Ulvehund æren som verden største hunderace. En voksen Grand Danois vejer omkring 55-85 kg.

Grand Danois findes i fem farvevarianter: Gul, tigret, sort, harlekin og blå. Nutidens Grand Danois anvendes som selskabs-/ familiehund og vagthund. Over for fremmede er den tilbageholdende. Man forlanger en selvsikker og ubekymret hund, der er lærenem og let at føre, med høj pirringstærskel og uden aggressiv opførsel.

En Grand Danois kræver en kærlig og konsekvent opdragelse og god plads såvel ude som inde, samt en afpasset mængde motion afhængigt af alderen. Specielt under opvæksten er det vigtigt, at den fodres op på et kvalitetsfoder, da dens vækst foregår meget hurtigt og fejlernæring derfor kan få alvorlige konsekvenser for udviklingen af knogler, led og muskler.
Generelt er Grand Danois både mentalt og fysisk en sund race og ukompliceret hund, som ikke har specielle aktivitetsbehov, der skal tilfredsstilles for at kunne leve harmonisk.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 التعليقات:

إرسال تعليق